arrow-intranet-overlay.png
RKBS De Kameleon  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

EUREKA  Mentorgroep B    

2019-2020

Welkom op deze pagina. Dit jaar starten we met 9 kinderen. Op deze pagina worden regelmatig foto’s geplaatst van de groep, zodat u onze activiteiten mee kunt beleven.

Met vriendelijke groet,

Juf Sacha

Inloopochtend
Schaakkampioenen

Bij het schoolschaken is het team van de Kameleon-Eureka maar liefst 2e geworden!!!! Wat zijn we trots. Geweldig goed en sportief gespeeld door deze kanjers. Met dank aan de vader van Ayden die het team naar de overwinning heeft gecoacht.

Bibliotheekles

Vandaag kwam Jenny van de bibliotheek weer eens op bezoek om groep 7/8 een leuke les te aan te bieden. We gaan in de klas aan de slag met het vergelijken van boeken en de daarbij uitgebrachte films. Er is gesproken over storyboards en het verfilmen van boeken. De kinderen hebben nu allemaal een boek uitgekozen, waaruit ze de komende periode gaan lezen. Hierover gaan ze in groepjes een boekpromotie houden en daarna zullen er twee films gekozen die tegelijkertijd zullen worden bekeken in de twee klassen. Ze mogen dan kiezen uit één van die twee films. We zijn benieuwd naar de resultaten van de boekpromoties!

Inloopochtend

Vanmorgen was het weer zover. Even in gezelschap van pap of mam, opa of oma gezellig een spelletje spelen of rondsnuffelen in de klas. Mika en Elisa haalden ‘elkaar onderuit’, er werd geschaakt, gekaart en ouderwets een spelletje ‘toren van Pisa’ gespeeld. Daarna was er voor de ouders gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee ervaringen uit te wisselen met elkaar.

Afsluiting thema afval

Het thema afval hebben we vandaag op een mooie manier kunnen afsluiten tijdens een bezoek aan de huisvuilcentrale in Alkmaar. Na een informatieve bijeenkomst kregen we een rondleiding waarbij we o.a. de machtige ovens hebben bekeken waar al ons restafval verbrand werd. Het resultaat: veel warmte en een hoop energie. We hebben een leerzame ochtend gehad.

Nieuwsbegriples Actie ‘Zet je licht aan!’

In de nieuwsbegriples van niveau B ging het vandaag over de veiligheidsactie van de ANWB. Zij roepen mensen op om een “Zet je licht aan!”tag te plaatsen op de fietspaden. De leerlingen van niveau B hebben hier hun steentje aan bijgedragen. Zie het dus niet over het hoofd en ZET JE LICHT AAN!

Bezoek Technolab Clusius College

De leerlingen van groep 7 en 8 zijn op bezoek geweest bij het Technolab. Het werd een geweldig uitje. Groep 7 begon met een rondleiding door het gebouw, waarbij we o.a. het technieklokaal, de keuken, het laslokaal, de dieren (tot vogelspin aan toe!) enzovoorts te zien kregen. Daarna kwam het echte werk in het technolab. In groepjes van drie mochten de kinderen een dronesimulatie en VR-brillen uitproberen. Ook konden ze nog eens laten zien wat ze nog wisten van de Lego Mindstorm. Al met al een heerlijke ochtend waar we zeer gastvrij zijn ontvangen door de docenten van het Clusius College. De begeleidende ouders en opa worden uiteraard ontzettend bedankt voor hun aanwezigheid en hulp. 

Afvaljutten

Vandaag kwam Brenda van de Helderse Vallei bij ons om informatie te geven over afval. Na een korte uitleg zijn de kinderen zelf afval gaan jutten met de afvalgrijpers. Gevolg: een enthousiaste groep puinruimers die bijna niet meer te stoppen was. Na het afvalruimen hebben we in de klas de ‘buit’ bekeken en geprobeerd te achterhalen wat al het afval geweest kan zijn. Het was een interessante en mooie les! Brenda bedankt!

Oost west… op de bank ’t best

Het voelt bijna of je thuis bent! Heerlijk stillezen op de bank; er zijn echt wel ergere dingen te bedenken. Deze kinderen genieten er in ieder geval heerlijk van! Lang leve de leeskilometers!

Thema afval

Wij zijn deze week gestart met het thema afval. Op vrijdag hebben we samen met groep 8 gewerkt aan verschillende opdrachten rondom dit thema. De kinderen mochten hierbij een keuze maken uit werkvormen die bij hun pasten. Zo waren er opdrachten waarbij ze gedichten konden maken, konden knutselen, experimenteren, tekenen enzovoorts. Een kleine impressie van de ochtend vindt u hieronder.