arrow-intranet-overlay.png
RKBS De Kameleon  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

EUREKA 2.0

Mentorgroep B     2018-2019

Welkom op deze pagina. Dit jaar zijn we gestart met 10 kinderen, maar al in week 2 kwam er een nieuwe leerling bij. Met trots presenteren wij u ons ‘Elftal van Mentorgroep B’. Inmiddels hebben alle ouders toestemming gegeven voor het plaatsen van foto’s dus vanaf nu kunt op deze pagina  onze activiteiten mee beleven.

Met vriendelijke groet,

Juf Sacha

 

Kerstworkshop

Wat was het vandaag leuk tijdens de wiskerst-workshop. De kinderen leerden over Platonische figuren, hexaëders, tetraëders, octaëders en dergelijke. Na een stukje geschiedenis en het herkennen van plattegronden, gingen we over tot het bouwen van de ruimtelijke figuren. Dit gebeurde met behulp van satéprikkers en jelly beans. Het was een enthousiast groepje mannen. Volgende keer maken we van deze vormen kerstversiering.

Sinterklaasviering

En daar was dan toch eindelijk moment dat de surprises uitgepakt mochten worden. We konden bijna niet meer wachten. Zó mooi waren alle surprises. Bij het uitpakken bleken er ook nog eens prachtige gedichten en leuke pakjes bij te zitten. Iedereen bedankt voor de geslaagde Sinterklaasviering!

Inloop- en koffie-ochtend

Wat was het gezellig druk bij de inloopochtend. Er waren vaders en moeders en opa’s en oma’s die even een spelletje kwamen spelen met hun kind of kwamen kijken naar hun werk. Daarna was er gelegenheid om eens met de ouders onder elkaar te praten. Ook wel eens prettig als je elkaar door de afstanden niet zo vaak ziet. Gezellig dat jullie er waren.

Workshop verhalen schrijven

Vandaag was het zover: de moeder van Zoë (Susanna Florie) kwam in de klassen om een workshop te geven over schrijven. Zij is zelf o.a. auteur en uitgeefster. Ze heeft de kinderen uitgelegd hoe ze bij het schrijven van een verhaal moeten starten, wat er allemaal bij komt kijken en hoe een verhaal opgezet kan worden. Geïnspireerd zijn ze aan de slag gegaan en verschillende kinderen willen nu meedoen met onze verhalenwedstrijd. Het wordt nog spannend!

Tafels oefenen

De eerste weken staan vooral in het oefenen van tafels. Dat doen we op veel manieren. Onder andere met behulp van bewegingen. Volgens de wetenschappers dé manier om het aan te pakken. Op het moment van bewegen zijn alle zintuigen betrokken bij het leren. Een krachtige manier dus om het leren aan te pakken.

 
Crealessen

Vandaag kwam juf Sarah voor het eerst. Zij is een docent beeldende vorming en zij is gestart met een workshopronde. Vandaag leerden de kinderen hoe ze portretten moesten tekenen. Best lastig al die regels, maar iedereen heeft wel een goede start kunnen maken. Volgende week gaan we er mee verder en bovendien starten we dan met de lampionnen.

De kop is er af!

Na een heerlijke vakantie zijn we dit jaar weer met frisse moed gestart. De eerste weken staan in het teken van kennismaken, weer wennen aan elkaar en aan het werken. Van heerlijk lezen op de bank, tot werken aan je eigen naambordje. Het hoort er allemaal bij. Succes allemaal in groep 7!