arrow-intranet-overlay.png
RKBS De Kameleon  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

Eureka Mentorgroep A 2019-2020

Welkom op de pagina van Mentorgroep A. We zitten inmiddels met elf kinderen in onze groep. We zullen op deze pagina met foto’s en verhaaltjes aan jullie laten zien wat er zoal gebeurt in onze groep. We hopen dat u hier regelmatig een kijkje komt nemen.

Schoolschaaktoernooi

Ayden en Daiyanna hebben samen met een aantal kinderen van mentorgroep B en de Kameleon meegedaan aan het schoolschaaktoernooi in Den Helder. Ze hebben het onwijs goed gedaan en ze zijn tweede geworden in de hoofdgroep. Nu mogen ze meedoen met het Noord-Hollands kampioenschap!

Gastles door Jeroen over het bouwen van een duurzaam huis

Vandaag kwam Jeroen, de vader van Daiyanna ons iets vertellen over het bouwen van een huis op een duurzame manier. Hij woont zelf ook in een huis dat duurzaam gebouwd is. Het was een hele leuke en leerzame gastles. We hebben in groepjes ook een duurzaam huis ontworpen/getekend. Jeroen, heel erg bedankt voor deze leuke middag!

 

Workshop Muziek van de Triade

Een beetje onverwachts hadden we afgelopen dinsdag een hele leuke workshop Muziek, die gegeven werd door twee docenten van Triade. De kinderen mochten proeven aan het spelen op een accordeon en een blokfluit. De workshop werd afgesloten met een klein concertje in de klas. De kinderen hebben er veel van geleerd en vonden het heel erg leuk!

Verslag Kampanje: Apollo 11

Vandaag gingen we met de klas naar de voorstelling Apollo 11. De voorstelling was in de Kampanje en ging over de maanlanding van: Neil Armstrong, Buzz Aldrin & Michael Collins. We gingen met zijn allen in de bus. In de bus was het heen en terug leuk maar maar wel luid. Het was een leuk toneelstuk want het was met veel humor, het was interessant en informatief. De conclusie is dat het een goede voorstelling was om heen te gaan. Het is een zeer goede aanrader om heen te gaan, leuk voor het hele gezin!

Sam en Ayden

Taakgericht

Het lukt de kinderen steeds beter om goed geconcentreerd aan het werk te gaan. Deze week hadden de kinderen hun rekentoets en je kon een speld horen vallen. Zo stil was het. De ideale ingrediënten om goed aan het werk te gaan!

Demontagelab

Vandaag kwam Brenda van de Helderse Vallei een gastles geven over afval. Samen met haar hebben we oude apparaten uit elkaar gehaald en gekeken naar alles wat er binnen in zat, welke materialen dat vooral waren en wat je daarvan weer zou kunnen gebruiken. Het “slopen” van de apparaten was niet altijd even gemakkelijk. Voor de veiligheid moesten we ook allemaal een veiligheidsbril op.