arrow-intranet-overlay.png
RKBS De Kameleon  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

 

Kameleon ++ 

2019-2020

 

Welkom op de pagina van de kameleon++ groepen. Ook dit schooljaar zullen wij weer met een onderbouw, middenbouw en bovenbouw groep starten. Op deze pagina zullen regelmatig foto’s, verhalen en quotes van de kinderen te vinden zijn. Wij hopen zo te kunnen laten zien waar wij ons mee bezig houden.

 
Met vriendelijke groet, 
 
Juf Marloes
 
Aan de slag met mindkaarten en denksleutels in de Kameleon++ onderbouw:

De leerlingen hebben een mind opdrachtkaart met een probleem voorgeschoteld gekregen:

De dieren willen graag naar de overkant! Er moet een oplossing bedacht worden waar alleen papier, rietjes en plakband voor gebruikt mag worden. De leerlingen bouwden deze stevige brug met een constructie van rietjes aan de onderkant. Even testen of hij wel opgewassen is tegen de wind..

Voor het thema natuurverschijnselen gingen wij o.a. aan de slag met de alfabet sleutel. De leerlingen maakten een alfabetische woordenlijst met allerlei woorden die met het thema te maken hebben.

Outside the box denken in de Kameleon++ middenbouw:

De kinderen van de Kameleon++ middenbouw leren d.m.v. verschillende opdrachten uit het werkboekje outside the box ‘gek denken’. Op de foto’s zijn zij een stijlvolle kamer aan het ontwerpen en bedenken zij verschillende patronen die mooi bij elkaar zullen passen.

Topklassers in de Kameleon++ bovenbouw:

In de Kameleon++ bovenbouw werken we regelmatig met de werkboekjes van Topklassers. Momenteel zijn de leerlingen met het thema natuurverschijnselen bezig. Er worden allerlei opdrachten en proefjes gedaan over tornado’s. Tip: neem eens een kijkje op de presentatiewand in onze school. Hier wordt a.d.h.v. strips uitgelegd hoe een tornado ontstaat, getekend door de leerlingen van de Kameleon++ bovenbouw.