arrow-intranet-overlay.png
RKBS De Kameleon  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

 

Groep 1/2                 2018-2019

Welkom op de pagina van groep 1/2

Start

We zijn dit schooljaar goed van start gegaan. 16 Kleuters mochten we de eerste schooldag  verwelkomen. Voor een aantal nieuwe kinderen een spannende gebeurtenis en voor anderen een feestje om elkaar  weer te zien. We gaan er een leuk gezellig en leerzaam schooljaar van maken!

Project Water

Samen met de groepen 1 t/m 8 hebben we het Project Water gedaan. Als startactiviteit mochten de kleuters samen met kinderen van groep 5 een aluminiumbootje maken, om daarna te onderzoeken hoe lang deze zou blijven drijven met knikkers erin. Een leuke activiteit waar de kinderen enthousiast aan gewerkt hebben! In de klas kwamen de onderzeedieren aanbod, maar ook konden de kinderen experimenteren met drijven en zinken, werd er door de kinderen zelf een piratenboot van omgedraaide tafels gemaakt en deden we proefjes met water en verschillende vloeistoffen. 

Pyjamafeestje

Vrijdag 16 november mochten de kleuters in pyjama of huispak met knuffels en kussens naar school komen. Als groepsbeloning kozen de kinderen een pyjamafeestje en dat was goed te zien! Het zag er heel vrolijk uit met al die huispakjes en pyjama’s. De kinderen konden liggend op kussens naar een filmpje kijken, er werd een spelletje met de knuffels gedaan en ook het slaapwandel spel werd gespeeld. Juf Marjanna vertelde nog een spannend verhaal terwijl de kinderen gezellig lagen te luisteren. Het was een geslaagd pyjamafeestje!