arrow-intranet-overlay.png
RKBS De Kameleon  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

 Groep 1/2                 2019-2020

Welkom op de pagina van groep 1/2. Klik hier voor het ‘informatieboekje groep 1 en 2’. 

We zijn dit schooljaar met 15 kinderen begonnen. In een prachtig fris lokaal met nieuwe bankjes.  De meeste kinderen kenden elkaar al, maar de nieuwe kleuters werden al snel opgenomen in de groep. Hierboven stellen ze zich even aan u voor.

project afval

Ons eerste gezamenlijke project met de Kameleon groepen ging over afval. Aan de hand van het prentenboek: De Vuilnisman leerden de kinderen over de cyclus van afval tot hergebruik. Ze ontwierpen en knutseleden zelf afvalapparaten en in de afvalfabriek op de gang kon het afval worden gescheiden. Een leerzaam en leuk project waaraan de kinderen enthousiast hebben meegedaan.

 
Nieuw schoolplein

Voor het eerst spelen de kinderen in de nieuwe zandbak. Van de werkmannen kregen ze houten paalkopjes om mee te bouwen. Deze paaltjes zijn een groot succes!

 

 

 
Sinterklaas

Letters maken van pepernoten en daarna natuurlijk lekker smullen…..

5 december

Het Sinterklaasfeest begon al vroeg in de ochtend, om 8.30 uur stonden alle kinderen en heel veel ouders op het grote plein te wachten op de Sint en pieten. Na een aantal liedjes en geroep van de kinderen kwamen de Sint en pieten te voorschijn, op een kleuterkar en kinderfietsje. Pieten en de Sint waren onder de indruk van het nieuwe plein en wilden zelf ervaren hoe leuk het was om daar te spelen. Eenmaal uitgespeeld vertrok iedereen naar binnen en kon het feest in de klassen worden voortgezet. Bij peuters van de Boefjesboet kwamen het feest met ons mee vieren. De Sint en pieten moesten allerlei opdrachten uitvoeren en onder enthousiast gejuich van de kinderen lukte dat prima. Er werd gedanst, kunstjes gedaan, heel veel pepernoten gegeten en gezongen. Het was erg gezellig! De rest van de dag verliep ook prima. Om 14.00 uur gingen de kinderen moe maar zeer voldaan met hun cadeau naar huis.

 
lezen is top!

Naar aanleiding van de Kinderboekenweek heeft onze groep een bezoek gebracht aan de bibliotheek. Kinderen uit groep 7/8 hebben de prentenboeken voorgelezen. Ook waren de opa van Stacey en de oma van Chloé bereidt om voor te komen lezen in de klas. Een leuke ervaring voor de kinderen en  leerzaam voor groep 7/8.

Lezen met Eureka

Sinds enige tijd lezen de kinderen van Eureka A prentenboeken voor aan de kleuters. Elke vrijdagochtend wordt er een prentenboek naar keuze voorgelezen. De groepjes zitten verspreidt door de klas, maar ook lezen er groepjes in de klas van Eureka. Spannend, maar erg leuk! De kinderen van Eureka leren om het boekje goed voor te lezen en de juiste vragen te stellen.  De kleuters leren om een tekst te begrijpen en de kinderen van Eureka moeten rekening houden met de kleuter(s) die ze voorlezen. Het mes snijdt aan 2 kanten.

 Fruit op school

Sinds dit schooljaar doet onze school mee met het fruitproject. Op dinsdag wordt het fruit en groente van die week op de marktkraam in de hal gelegd. Ouders helpen op de daarop volgende dagen het fruit of de groente te snijden en naar de klassen te brengen. Het was wel even wennen in het begin, maar steeds meer kinderen eten het fruit en de groente. Ook kinderen die in eerste instantie nee zeggen proberen later toch een stukje fruit of groente te proeven. Zien eten doet eten… Favoriet zijn de appeltjes, mandarijnen en komkommer. Tomaatjes zijn niet zo geliefd, maar die vindt de juf heerlijk!