arrow-intranet-overlay.png
RKBS De Kameleon  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

 

Groep 1/2                 2018-2019

Welkom op de pagina van groep 1/2. Klik hier voor het ‘informatieboekje groep 1 en 2’. 

Start

We zijn dit schooljaar goed van start gegaan. 16 Kleuters mochten we de eerste schooldag  verwelkomen. Voor een aantal nieuwe kinderen een spannende gebeurtenis en voor anderen een feestje om elkaar  weer te zien. We gaan er een leuk gezellig en leerzaam schooljaar van maken!

Project Water

Samen met de groepen 1 t/m 8 hebben we het Project Water gedaan. Als startactiviteit mochten de kleuters samen met kinderen van groep 5 een aluminiumbootje maken, om daarna te onderzoeken hoe lang deze zou blijven drijven met knikkers erin. Een leuke activiteit waar de kinderen enthousiast aan gewerkt hebben! In de klas kwamen de onderzeedieren aanbod, maar ook konden de kinderen experimenteren met drijven en zinken, werd er door de kinderen zelf een piratenboot van omgedraaide tafels gemaakt en deden we proefjes met water en verschillende vloeistoffen. 

Pyjamafeestje

Vrijdag 16 november mochten de kleuters in pyjama of huispak met knuffels en kussens naar school komen. Als groepsbeloning kozen de kinderen een pyjamafeestje en dat was goed te zien! Het zag er heel vrolijk uit met al die huispakjes en pyjama’s. De kinderen konden liggend op kussens naar een filmpje kijken, er werd een spelletje met de knuffels gedaan en ook het slaapwandel spel werd gespeeld. Juf Marjanna vertelde nog een spannend verhaal terwijl de kinderen gezellig lagen te luisteren. Het was een geslaagd pyjamafeestje!

thema ridders en kastelen

In januari zijn we met het project ridders en kastelen gestart. In de klas veranderde de themahoek in een ridderkamer en er werden prachtige kastelen gebouwd, schilden geverfd en helmen en jonkvrouwen hoeden geknutseld. Op de ridderdag mochten de kinderen verkleed komen als ridder of jonkvrouw en werden er in de gymzaal ridderspelletjes gespeeld. Een zeer geslaagd thema waar de kinderen enthousiast aan mee hebben gewerkt!

Spelend leren

In de kleutergroep ontdekken de kinderen elke dag nieuwe uitdagingen en leren ze door te spelen, te ontdekken en te ervaren. Zo was de aanraking met scheerschuim voor veel kinderen een ontdekking. Je kunt erin tekenen, maar ook letters en cijfers schrijven en zelfs je eigen naam. Leuk activiteit waar de kinderen veel plezier aan beleefden.

koningsspelen 2019

Het was een vrolijke binnenkomst vrijdag 12 april. Veel kinderen in het oranje, rood, wit blauw. De start van de koningsspelen vond buiten plaats. Gezamenlijk dansten we de Pasadans van Kinderen voor Kinderen. Na deze gezellige muzikale activiteit begonnen de verschillende groepen aan het spelcircuit. Er was genoeg ruimte voor plezier en beweging! Op Social Scools kunt u hier een prachtig filmpje over bekijken! Binnen konden de kleuters een kroon knutselen, kleuren en klimmen en klauteren. De gezonde hapjes waren prima verzorgd door het A-team. Kortom een leuke en gezellige dag voor iedereen!