arrow-intranet-overlay.png
RKBS De Kameleon  Intranet
Bezoek hier ook ons Intranet!

Eén moment geduld...

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Icon-Home.png

EUREKA 2.0

Mentorgroep C     2018-2019

Welkom op de pagina van mentorgroep C. Via deze pagina kunt u onze activiteiten mee beleven.

Met vriendelijke groet,

Meester Joost en Juf Nadine

Robotica

Vandaag kwamen er twee studenten van de Universiteit van Amsterdam een les geven over Robotica. Na een duidelijke inleiding gingen de kinderen aan de gang met het programmeren van hun eigen robot. Daarna moest de robot een parcours afleggen. Wie nauwkeurig de stappen had bewandeld kreeg een mooi resultaat. Na de voorjaarsvakantie gaan de leerlingen die vorig jaar nog niet met Mindstorm hebben gewerkt ook weer aan de slag met de robots. Deze les was dus een mooie opwarming voor de kinderen.

 Kerstdiner

Het kerstdiner was enorm gezellig. De kinderen waren prachtig gekleed en het 5 gangen diner smaakte heerlijk! Namens mentorgroep C een fijne kerstvakantie gewenst!

 

Sinterklaasviering

Wat een geslaagde dag was dit! De surprises stonden al een aantal dagen mooi in de hal te wachten op 5 december. Er was veel aandacht besteed aan de surprise, het gedicht en inkopen. Een mooi feest en als kers op de taart kregen we ook nog bezoek van Sinterklaas en zijn pieten.

 

HVC Excursie 7/8

Onlangs zijn we met groep 7/8 naar HVC Alkmaar geweest. We hebben geluisterd naar een presentatie over het scheiden van vuil en hoe het systeem werkt in Nederland. Vervolgens mochten we zelf een kijken nemen in de centrale. Het was een ware belevenis! Hierbij een aantal foto’s die we hebben gemaakt van deze dag. 

 

Presentaties Blink Bekende Familie/personen

De kinderen van groep 7/8 hebben presentaties gehouden over het thema Bekende Familie/Personen. Er kwamen veel enthousiaste ouders, opa’s en oma’s op bezoek om mee te genieten van deze presentaties. Er is onderzoek gedaan naar o.a. Nelson Mandela, Adolf Hitler en Albert Einstein.

 

Presentaties Blink Wereldse Kinderen

De kinderen van groep 6 hebben presentaties gehouden over het thema Wereldse Kinderen. Er kwamen veel enthousiaste ouders, opa’s en oma’s op bezoek om mee te genieten van deze presentaties. Er is onderzoek gedaan naar o.a. Keizer Tonghzi, Billy de Kid, Fernand Nisot, Emma Watson en Malala Yousafzai. Het was erg leerzaam.